Page in het westen van Amerika

Het is inmiddels alweer een tijdje (lees eeuwigheid) geleden dat ik een vierweekse rondreis per camper heb gemaakt door het zuidwesten van Amerika, maar de geweldige herinneringen zijn gelukkig gebleven. Een goede reden dus om van deze indrukwekkende reis een (maar waarschijnlijk volgen er meer) blog te schrijven.

Iedereen kent wel de mooie plaatjes van de Golden Gate Bridge in het schilderachtige San Francisco en de indrukwekkende vergezichten vanuit een helikopter over de Grand Canyon. Twee kansen: of je bent er zelf al eens geweest, of het staat nog op je bucket list.

Grand CanyonGrand Canyon

Waarvoor ga je naar zuidwest Amerika?

Je kunt beter zeggen waarvoor niet. Als je iemand bent die enorm van de natuur houdt, ben je hier zeker aan het goede adres. De wereldberoemde Grand Canyon kent iedereen, maar de nationale parken Zion, Bryce Canyon of het met reuzenbomen bezaaide Sequoia of Antilope Canyon zijn over het algemeen een stuk onbekender, maar zeker niet minder mooi!

Antilope Sequoia en BryceAntilope Sequoia en Bryce

Als je wilt kan je alleen al een aantal weken besteden door alleen maar de natuurparken te beleven en er prachtige wandelingen doorheen te maken of er een spectaculaire helikoptervlucht door maken.

Maar ook als je houdt van steden ben je zeker op de juiste plek. The sin city (Las Vegas), the city by the bay (San Francisco) en the city of angels (Los Angeles) zijn de drie grote steden waartussen vaak een rondreis plaatsvindt. Maar vergeet niet de steden San Diego, Seattle of Page en Moab niet. Naast de grote steden zijn er ook nog de stille, historische dorpjes langs bijvoorbeeld de Route 66 die zeker een bezoekje waard zijn.

Las Vegas, San Francisco en Los Angeles

En voor de motorrijders onder ons: volg de gehele route 66 van Chicago naar Santa Monica (Los Angeles), ongeveer 4.000 kilometer vrijheid en avontuur.

Een rondreis door het westen van Amerika is ook uitermate geschikt om met kinderen te doen. De grote afwisseling tussen steden en natuur is prettig en ook de fantastische pretparken zijn perfect voor kinderen. Denk hierbij aan natuurlijk Disney in Los Angeles, of de Universal Studios, die ook zeker een bezoekje waard zijn.

DisneyDisney

Houd er bij een rondreis wel rekening mee dat de afstanden in Amerika groot zijn. Neem dus vooral de tijd voor je vakantie, want 2 weken is zeker veel te kort! Zelf ben ik een maand daar geweest en dan heb je lekker de tijd om zo hier en daar ook een paar nachten te verblijven, zoals in Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. Deze steden heb je, zoals elke wereldstad, echt niet op een of twee daagjes gezien. En ook als je een groot natuurpark zoals Yosemite wilt bezoeken, is de kans groot dat je hier met 1 dag niet genoeg aan hebt.

Yosemite

Yosemite nationaal parkYosemite nationaal park

Met de auto via hotels, met een camper of misschien wel met de motor door west Amerika?

Toen ik deze reis heb gemaakt was dit met een camper. Daarvan is het voordeel dat je altijd alles bij de hand hebt en dat je niet elke keer met koffers hoeft te slepen. Een nadeel is wel dat je met een redelijke grote camper niet zo gemakkelijk rijdt over slingerweggetjes of door de steden. Als je niet houdt van kamperen, is dit natuurlijk geen optie. Elke keer met je douchespullen of toiletrol richting sanitair lopen vind nu eenmaal niet iedereen relaxt.

Dan is er ook nog de mogelijkheid een motor te huren en daarmee de mooie wegen te berijden. De route 66 leent zich hier natuurlijk goed voor. Wat ook heel veel wordt gedaan is een roadtrip met een huurauto. Hiermee heb je veel vrijheid, alleen moet je wel bijna elke avond je koffers van je auto naar je hotel brengen.

Op het einde van dit blog wil ik jullie nog een aantal mooie plaatjes laten zien, zodat jullie kunnen uitkijken naar mijn volgende blog over het westen van Amerika.

Wat een prachtige natuur!Wat een prachtige natuur, hiervoor ga je toch naar Amerika!

Al deze mooie foto’s in dit blog heb ik mogen gebruiken van Euram, een Belgische onderneming waarbij je prachtige maatwerkvakanties door onder andere Amerika en Canada kunt samenstellen als reisprofessional.

In mijn volgende blog weer foto’s die gemaakt zijn door mijzelf.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een antwoord