Wadlopen in Pieterburen Sour on Tour

Wadlopen in Pieterburen, je moet het toch een keer gedaan hebben! Lekker een weekendje weg in eigen land. Veel verder kan je vanaf Limburg niet rijden zonder het land uit te gaan. Vanaf Roermond tot Pieterburen is 3 uur en driekwartier rijden.

Inhoud:

Zaterdag om 16:00 moeten we ons melden in Pieterburen en mogen we ‘wadloopschoenen’ gaan passen. Nou goed, ik zou het gewoon duikschoenen noemen. Supercharmant ( I am sexy and I know it ) gekleed gaan we naar het wad. De groep is vrij groot, een stuk of 40 medewadlopers. Een divers gezelschap dus.

Wadlopen Pieterburen Sour on Tour prachtige wolken

Wadlopen in Pieterburen

We rijden in colonne vanaf Pieterburen naar het wad. Het is nog nooit zo druk geweest hier in het dorp, nou ja, waarschijnlijk elke dag rond eb wel. We zijn vast niet de enige die willen wadlopen in Pieterburen. Na 5 minuutjes rijden komen we bij de dijk aan, parkeren de auto en zoeken onze gids Anno op.

Eerst lopen we een stuk over de kwelders 🤔 Mijn vocabulaire is weer uitgebreid, want ik ken alleen kommer en kwel, maar geen kwelder. Dit is dus het stuk voor het wad, dat alleen maar onder loopt als het flink hoogwater is. Hier is dus ook nog flink wat begroeiing. Op dit terrein loop je nog soepel.

Wadlopen; wad een modderbende

Wadlopen Pieterburen Sour on Tour groepsfoto

Dan komen we aan op het wad, eigenlijk één grote modderbende. In het begin is het glibberend en glijden, maar na een tijdje, wat meters ervaring en wadlooptips 🧐 van de gids verder, gaat het best aardig.

Totdat we aankomen bij een dieper deel van het wad en we tot onze dijen in het water lopen. Mijn camera doe ik voor de zekerheid maar in de rugzak van Pieke. Dat is één laagje meer tussen de zee en mijn kostbare camera én ik vertrouw het gestel van Pieke wat meer dan dat van mij. 

Hand in hand, ploeterend en zwoegend komen we aan de overkant. Hierna is de rest van de wandeling een 🍳tje. Een heel stuk wadinwaarts voel je je nogal nietig met zoveel wad om je heen. Aangezien het begin van de avond is, staat de 🌞 niet meer zo hoog en dat levert mooie plaatjes op.

Wadlopen in Pieterburen; eind goed al goed

Jammer genoeg zien we niet zo veel dieren. Ik had meer vogels verwacht. Wel heb ik veel krabben gezien. Op de terugweg, op weg naar de kwelder, komen we nog bij een uitdagend stukje wad. Je zakt tot aan de knieën in het wad en moet je maar staande weten te houden. 

Pieke hangt nog even de held uit, want het wad had mam even in zijn greep. We verliezen nog bijna een kudde giechelende geiten van bovengemiddelde leeftijd, maar ook zij weten zich uiteindelijk een weg door de modder te slaan.

 Terug over de kwelder en nog even een mooie wadselfie en het wadlopen zit erop. We kunnen ons ‘wassen’ in een koud  slootje en vinden dat we wel een lekkere alcoholische versnapering hebben verdiend. ‘Slik’ it is! Een Gronings blond biertje  dat heerlijk smaakte. Geserveerd bij restaurant Waddengenot, waar we het weekend wel 3x zijn geweest.

Meer modder?

Ben jij op zoek naar meer modder en/of avontuur? Wat dacht je van het mooie 4×4 evenement in Lommel, België? Hier troffen Pieke en ik onze off-road voorbereidingen voor Namibië en Botswana.

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Anke

    Lijkt me geweldig om een keer te doen!

    1. Ja moet je zeker een keertje doen! Maar dan ergens waar je misschien wél zeehonden kunt spotten.

  2. Marjan

    Schitterende plaatjes. Ik had Pieke en Astrid weleens willen zien.

    1. Het was mooi dat de zon niet meer zo hoog stond, dat leverde mooie plaatjes op. Het was een gezellige boel.

Geef een antwoord