Wat is Europapark?

Buiten dat Europapark het vetste, mooiste en grootste attractiepark is waar ik ooit ben geweest? 😉 Ik heb natuurlijk lang niet alle pretparken op de wereld bezocht, maar het is in ieder geval het grootste pretpark van Duitsland en na Euro Disney het drukst bezochte attractiepark van Europa. En toch merk ik daar in Nederland nog niet zo heel veel van. Mijn directe omgeving hoort er vooral via mij de enthousiaste verhalen over, maar ik merk dat veel mensen het park zelf nog niet bezocht hebben.

WodanWodan

Vaak hebben ze er wel van gehoord, want het attractiepark heeft de laatste jaren veel reclame gemaakt in Nederland. Niet dat het park pas net is geopend, want het opende haar deuren al in 1975. Inmiddels heb ik al een aantal mensen overtuigd om ook te gaan en ook zij zijn nu net als mij Europapark ambassadeuren.

Europapark Parkmap

Het Europa thema

Zoals de naam van het attractiepark al doet vermoeden, staat het park in het teken van Europa. Je hebt maar liefs veertien verschillende themagebieden, waaronder Italië, Scandinavië, Frankrijk en natuurlijk ook Nederland.

Blue Fire Mega CoasterBlue Fire Mega Coaster

De attracties in het gebied zijn gelinkt aan het thema, zoals de typisch Nederlandse Delfsblauwe koffiekopjes, de spectaculaire achtbaan Euro-mir in Rusland, een Zwitserse bobsleebaan of de Alpenexpress in Oostenrijk.

Euro MirEuro Mir

Maar niet alleen de attracties zijn in het thema, ook de architectuur, de gerechten en de prachtige flora zijn geheel in het thema van het land. Verder zijn alle paden tussen de themagebieden ook prachtig onderhouden en vind ik het een heel schoon en net onderhouden park.

Waar is Europapark te vinden?

Europapark ligt in het zuidwesten van Duitsland, nabij Freiburg in het dorpje Rust. Een dorpje van niks, erg Rustig 😉 dus. Qua oppervlakte zal Europapark zelfs groter zijn dan Rust.

En zo ziet het grootste attractiepark van Duitsland er uit vanuit de luchtEn zo ziet het grootste attractiepark van Duitsland er uit vanuit de lucht

Het attractiepark is vanuit Nederland goed te bereiken, maar ik zou het altijd combineren met minimaal één overnachting. Je kunt overnachten in Europapark, in Rust, of een eindje uit de buurt. Dat ligt eraan wat je wilt betalen voor een overnachting. Twee of drie overnachtingen zou ik aanbevelen, omdat je het park binnen één dag ook niet gezien hebt. Vanaf Roermond naar Rust is het 480 kilometer, dus een uurtje of vijf ben je wel aan het rijden.

Hier ligt EuropaparkHier ligt Europapark

Wil je uitgerust heen- en terugrijden en alle tijd hebben voor Europapark? Maak er dan een vierdaagse trip van. De eerste dag voor de heenreis, dan twee dagen voor het pretpark zelf en de dag erna pas relaxt aan de terugreis beginnen.

Wat is er allemaal te doen in Europapark?

Diverse attractiesDiverse attracties

Als je op zoek bent naar achtbanen, dan is dit park geschikt.

Als je op zoek bent naar waterpret, dan is dit park geschikt.

Als je op zoek bent naar entertainment en shows, dan is dit park geschikt.

Als je op zoek bent naar kinderattracties, dan is dit park geschikt.

Relaxen op een vlotRelaxen op een vlot

Kortom, voor iedereen een geweldig park! Er zijn namelijk dertien achtbanen in het park  en allemaal zijn ze weer heel anders. De Silver Star is een achtbaan die geen enkele looping maakt, maar omdat hij maar liefst 73 meter hoog is, een snelheid haalt van 130 km/h en omdat je 4G te verwerken krijgt, een super gave ervaring! Een voorproefje van de rit kan je bekijken via onderstaande link:

Zelf heb ik ook een aantal shows bijgewoond, waaronder een ijsshow. Ook dit was fantastisch! Daarnaast heb je nog meer dan tien verschillende shows waar je heen kan, bijvoorbeeld een musical of een optreden van een illusionist.

Praktische tips en handige info

– Wat kost een dagje entree? €44,50 voor volwassen. Nee, niet goedkoop nee, maar elke cent zeker waard!

– Ga niet voor één dag naar het park, maar neem een 2-daagse entreekaart, deze kost €84,-.

– Pak direct bij de ingang de monorail en stap achter in het park uit. Hier is het in de ochtend het rustigst, zodat je voor de eerste paar attracties niet lang hoeft te wachten.

Relaxen in de monorailRelaxen in de monorail

– Als het mogelijk is probeer de weekenden en de vakanties (en de Duitse vakantiedagen) te vermijden, want de wachttijden kunnen dan aardig oplopen.

– Ga eten bij het ‘Foodloop’ restaurant. Zelfs het eten komt via een achtbaan naar je toe!

– Voor nog meer info over het park kijk je op de site van Europapark via deze link: http://www.europapark.de/nl

Dit bericht heeft één reactie

  1. Sandra

    Ziet er leuk uit! Super mooi gedaan qua decoraties en thema’s!

Geef een antwoord