Bovenop Big Daddy Sour on Tour reisjaar 2019

Nog maar een paar uren te gaan in 2019 en dan is het alweer 2020. Een reden voor mij om eens terug te blikken op het reisjaar 2019. Want wat vliegt een jaar toch snel voorbij! In het begin van het jaar was ik druk bezig met mijn droomreis. Namelijk met het plannen van een avontuurlijke (en super gave) rondreis door Namibië en Botswana samen met mijn man Pieke. Maar buiten deze topreis, bezocht ik nog meer mooie bestemmingen afgelopen jaar.

En niet alleen de bestemmingen waren bijzonder, vooral ook de mensen met wie ik daar was. Zo was ik op reis met mijn lieve oma van 86! En zelfs mijn broer(tje) was mee, gezelligheid gegarandeerd. Ook maakte ik een citytrip met mijn moeder. Dit vond ik zo bijzonder en ook heel erg gezellig natuurlijk!

Ten slotte ging ik ook nog een weekendje weg met twee gezellige vriendinnen. Die zich trouwens beginnen af te vragen of ons woonhuis in Asenray niet beter de titel vakantiehuis zou kunnen gaan krijgen omdat ik daar zo weinig ben.

Inhoud:

januari; reisjaar 2019 inplannen

Het begin van elk jaar, is een mooie tijd om eens reisplannen te maken voor de rest van het jaar. De tickets naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië voor in oktober zijn al in december geboekt, maar er waren meer voorbereidingen voor Namibië en Botswana nodig. Zo moest er al worden nagedacht over een reisroute door deze twee landen. En ook moesten er al een aantal campsites worden geboekt, omdat er anders geen plek meer zou zijn.

Verdere plannen voor het reisjaar 2019 waren er vooral in de vorm van verlof. Want dat moet Pieke altijd in november al indienen. Ow ja, en onze reis naar Gambia samen met oma en mijn broer was al gepland natuurlijk. 

januari; Gambia en safari in Senegal

Al een flink aantal jaren ga ik samen met Pieke en oma in de winter naar de zon. De eerste reis ging naar Lanzarote, één van de Canarische eilanden. De winters daarna volgden Tenerife en Gran Canaria. Dus de winterzonbestemmingen van de Canarische eilanden hadden we nu wel gezien. Vandaar in het reisjaar 2019 een ander plan; we gingen voor een weekje naar Gambia!

Het vertrek was vanaf vliegveld Beek (Maastricht Aachen Airport), dus maar een paar autominuten vanaf oma’s huis. Ideaal! Eerst nog de autoruiten krabben, maar een paar uur later met je blote voetjes in het warme zand van Gambia. Er zijn ergere dingen. We verblijven in het Kombo Beach hotel in Kotu en laten ons daar de hele week goed verzorgen. Mijn broer en ik pakken nog een surfles, want een beetje bewegen is ook wel fijn.

Ook worden er met een lokale gids, twee dagtripjes besproken. De eerste gaat naar Fathala Game Reserve in Senegal. Helaas kunnen we maar met zijn drieën gaan, aangezien mijn broer ziek is. De dag wordt een groot avontuur! Niet alleen de safari, maar ook de heen- en terugreis (inclusief grensovergang en veerpont) is een hele beleving. 

Zebra in fathala game reserve

De tweede dagtrip wordt gecanceld, aangezien nu 3/4 van het reisgezelschap ziek is. Lang leve de overdreven westerse hygiëne. Gelukkig herstelt iedereen snel en mogen we toch nog fijn genieten van veel zon en warmte in Gambia. Een goed begin van het reisjaar 2019!

maart; een weekje skiën in de Dolomieten

In de winter gaan Pieke en ik graag op wintersport. Tot nu toe gingen we altijd in januari. We stonden al in Tsjechië, Zwitserland en Oostenrijk op de lange latten. Deze keer kozen we voor de Dolomieten in het noorden van Italië. Hier zijn we ook al eens in de zomer doorheen gereden en het is een geweldig mooi gebied. En dat is in de winter niet anders. Nou ja, winter!?! 

Dit keer was de eerste keer wintersport in maart. Voorheen gingen we in januari en dan is het steenkoud. Deze keer scheen de zon, zo fijn! Geen koude handen of tenen en lekker in de zon op het terras. Ik heb hier zo van genoten! Voor mij geen wintersport meer in januari, alleen nog maar in maart.

juli; moeder-dochter weekend in Bratislava

Bratislava citytrip Sour on Tour

Met moederdag wilde ik mijn moeder eens goed verrassen. Aangezien zij ook houdt van reizen, dacht ik dat een citytrip misschien wel een goed idee zou zijn. Ik besprak met pap een weekend waarin ik mam mocht lenen en dat ging pas in juli lukken. Nou ja, geen probleem, moederdag kan ook in juli worden gevierd. Het cadeau in de vorm van een vliegticket naar Bratislava en drie overnachtingen gaf ik wél op moederdag zelf.

We verbleven de eerste nacht in een prachtige B&B met uitzicht over de Donau. Het oude centrum van Bratislava was binnen 10 minuten lopen bereikbaar en hier deden we een ‘free walking tour’. De twee nachten erna reden we naar het platteland van Slowakije. In het dorpje Visnove (officieel geschreven met kronkels en streepjes bovenop de letters) worden we onthaald als een van de eerste buitenlandse toeristen. 

Het is er heerlijk vertoeven middenin de natuur. En natuurlijk ook middenin het “centrum” van Visnove dat maar liefst 200 inwoners telt. Er stopt zelfs een trein direct voor het hotel, hilarisch! Hadden we dat geweten, dan hadden we geen auto gehuurd. Mam en ik maken een mooie wandeling naar een ruïne en gaan in een ander dorpje heerlijk eten. Wat mij betreft een herhaling waard! Is er ook een dochterdag?

Nieuwsgierig naar Bratislava? Je lees hier het hele reisverslag van Bratislava. Een hele leuke en betaalbare citytrip!

juli; roadtrip over de Burgenstrasse in Duitsland

Zonnebloemen langs de Burgenstrasse in Duitsland

Help, mijn man heeft een hobby! Het is blauw, heeft vier wielen en een stuur. Nee onzin, ik ben hartstikke blij met ‘onze’ Ford Escort cabrio oldtimer. En die hoort niet alleen maar geparkeerd te staan, die hoort een roadtrip te maken. Dus wordt in reisjaar 2019 een ritje over de Burgenstrasse in Duitsland ingepland. Die overigens toch niet werd gemaakt met de cabrio, omdat deze het helaas liet afweten.

Onze rit begint in het oosten van Duitsland, in het dorpje Mainleus. We starten met een overnachting in een pipowagen. De nachten daarna slapen we lekker op campings in ons tentje. De stad Bamberg vinden we erg leuk om een dagje doorheen te wandelen en ook Rothenburg is erg mooi. Wél plaatselijk erg druk trouwens! Natuurlijk maken we ook nog een mooie wandeling door de natuur. En we vallen nog binnen bij de bierfeesten van Kulmbach, proost!

Ook zin in het maken van een mooie roadtrip? Hier lees je het hele reisverslag van de Burgenstrasse in Duitsland. Ow ja, en neem de tijd! Dat hebben wij van het reisjaar 2019 geleerd. Wij waren er namelijk zes dagen en we waren nog niet op de helft van de route.

augustus; naar Putten met de tutten

Tijd maken voor vriendinnen lukt helaas niet altijd zo goed als dat je zou willen. Maar twee vriendinnen en ik hebben tijd voor elkaar ingepland. In 2018 gingen we naar Gorinchem en in reisjaar 2019 ging de reis naar Putten (met de tutten dus). Wandelen, eten, drinken en lachen waren de ingrediënten van een zeer geslaagd en gezellig weekendje weg.

augustus; familie Sour on Tour

Alsof ik de laatste 4 weken nog niet genoeg weg ben geweest… Maar ook naar een weekendje weg met mijn familie keek ik erg uit. We zijn gaan wadlopen in Pieterburen, erg leuk om een keer gedaan te hebben! We verbleven in een huisje in het dorpje Kloosterburen, niet ver van Pieterburen. Het huisje was gebouwd in een grote stal waar ook een kerkuil in verbleef. Ik heb het mooie beest gezien, maar voor een foto was het helaas te donker.

Wadlopen in Pieterburen Sour on Tour

Het huisje had ook een hottub die opgestookt moest worden met hout. Pap en Pieke hebben zich daarover ontfermd en na een paar uur was de hottub klaar voor gebruik. Heerlijk om hier in te zitten na een wandeling over het wad.

oktober; 4 weeks avontuur door Namibië en Botswana

Het reisjaar 2019 eindigde voor mij met een droom die werkelijkheid is geworden. Avontuur, safari, kamperen, prachtige natuur, op roadtrip en dat allemaal bijna vier weken samen met mijn mannetje Pieke. Beter dan dit kan een reis niet worden lijkt mij. Ik ben benieuwd wanneer ik een reis ga maken die hieraan gaat kunnen tippen. Dus voor iedereen die nog geen reisplannen heeft, ga naar Namibië en Botswana, want daar krijg je geen spijt van!

Omdat een samenvatting van dit waanzinnig avontuur nogal lastig is, heb ik hier meerdere blogs over geschreven. Zoals de vijf hoogtepunten van Namibië en Botswana. We sliepen namelijk in een boomhut met uitzicht over de Okavongo rivier. En de beestenbende die we daar zagen, kan nog niet tippen aan een dierentuin. Dat laatste geldt ook voor nationaal park Etosha dat we in drie dagen verkenden.

Hieronder vind je nog meer blogs met informatie over Namibië:

Sour on Tour Chobe leeuwen welpjes

  •  5 dagen door Damaraland, het desolate en prachtige gebied tussen Swakopmund en Etosha. Vaak wordt Damaraland maar één nachtje bezocht, als tussenstop. Niet doen hoor, want je mist een heel mooi gebied van Namibië.
  • De Caprivi strook in het noordoosten van Namibië. Ook dit is niet de drukst bezochte gebied en daarom juist een aanrader!
  • Gave wandeling; de Olive trail in het Namib Naukluft park

Benieuwd naar Dubai, Oman of Lapland?
Coming soon! Dus laat jouw mailadres helemaal onderaan deze pagina achter en ben als eerste op de hoogte!

vooruitblik reisjaar 2020

Nou dit was dan mijn terugblik op het prachtige reisjaar 2019. Heel erg leuk om alles nog eens op een rijtje te hebben gezet. Voor in het nieuwe jaar zijn er natuurlijk ook alweer plannen! Dus wil jij op de hoogte blijven van leuke reisbestemmingen? Laat dan hieronder jouw mailadres achter, dan ben jij als eerste op de hoogte.

Geef een antwoord