We schrijven oktober 2017; Pieke en ik gaan 3,5 week door Panama en Costa Rica reizen. Deels vooraf gepland, maar vooral veel vrijheid gelaten om ter plekke te kijken wat we willen zien en doen. De vlucht vanaf Amsterdam naar Panama-stad verloopt vlekkeloos. En ja dit is het vermelden waard, want dit blijkt nog niet zo vanzelfsprekend te zijn in Panama. Daar lees je meer over in ‘het spannende avontuur naar Bocas del Toro‘.

2 dagen in Panama-stad 1

Panama-stad en buikdanseressen

Aangekomen in ons hotel rammelen we van de honger en gaan we op zoek naar een restaurant. Libanees is het geworden, inclusief buikdanseressen, typisch Panamees 😉 Maar het eten was lekker en ook het water met ijsblokjes smaakte goed. Uhm, er was toch iets met water/ijsblokjes in het buitenland? Nou goed, even niet bij stilgestaan dat dit misschien niet de slimste keus was. Eigenlijk wisten wij dit al lang, dus bier wordt ons volgende drankje, proost!

Jetlag en peperdure taxi

Na het eten moe en voldaan ons nest in gekropen om vervolgens om 03:00 klaarwakker te zijn, hello jetlag! Nadat de rest van Panama-stad ook is ontwaakt vertrekken we met het OV naar het Panama kanaal. Tenminste, we komen tot het grote busstation. Hier zijn ontzettend veel hulpvaardige Panamezen die ons uitleggen hoe we verder moeten, maar zij spreken natuurlijk geen Engels en wij geen Spaans (of ja, bier bestellen lukte gisteravond prima).

Uiteindelijk dus maar een taxi aangehouden. De taxichauffeur ziet twee radeloze, door jetlag en warmte gevelde Europeanen staan, dus grijpt zijn kans. €20 voor een enkeltje naar het kanaal, wow het lijkt het prijsniveau van Zwitserland wel! Voor de terugweg betalen we €3, zo kan het dus ook.

Panama kanaal

Hét kanaal is vooral interessant door de techniek en de geschiedenis ervan. Dit werd ons uitgelegd door een film in een kleine bioscoop/vrieskist. Die rot airco ook overal, daarvoor ga ik toch niet naar een warm land? In de middag gaan we naar Casco Viejo, het oude centrum. Alhoewel ons dit werd afgeraden in verband met de warmte, gingen wij toch, dan maar een terrasje meer om uit te puffen. Het mooiste plein van Casco Viejo, inclusief cathedraal, stond volledig in de steigers…story of our travellife 😉

Parque Natural Metropolitano

Onze tweede dag in Panama-stad starten we met een wandeling door natuurpark Metropolitano. Voor deze twee leken een mini-jungle hoor! We zagen meteen (lees: de parkwachter wees ons aan) een luiaard en een boomstekelvarken, hartstikke leuke beestje en we zijn nog niet eens het park binnen. Ook nog een aantal mooie vogels gespot, maar aangezien ik toen helaas nog geen mooie camera met zoomfunctie had, staan die niet op de foto. Het uitzicht vanaf de top van het park op Panama-stad is fantastisch!

 2 dagen in Panama-stad 3

Op de fiets over de amador Causeway

Nadat we eerst zijn gaan douchen in ons hotel (toch weer even wennen die tropische temperaturen) huren we een soort van land-waterfiets. We zitten hierop naast elkaar en we hebben gelukkig een dakje boven ons hoofd. We hebben gefietst over de Amador Causeway, een landtong die het vaste land verbindt met drie kleine eilanden. Aan de linker kant zie je Panama-stad liggen en rechts een kudde boten die in de rij staan voor het kanaal. Genoeg activiteiten voor één dag, morgen verlaten we de stad richting Bocas del Torro. Waar we onder andere het prachtige bounty eiland Cayo Zapatilla bezochten.

2 dagen in Panama-stad 5

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Moeders

    Leuk geschreven. Leest makkelijk weg.

Geef een antwoord