Hey wat leuk dat je mijn reisblog (Nicole) ‘Sour on Tour’ bezoekt! Hier kan je terecht voor avontuurlijke en grappige reisverhalen, reistips en ideale reisroutes door verschillende landen. Je vindt hier blogs over mijn gemaakte reizen en ik hoop natuurlijk om jou te kunnen inspireren voor het maken van een volgende mooie reis!

Ik in Dubrovnik
Ik in Dubrovnik

Wie is Nicole Sour (on Tour)?

Ik ben Nicole Sour, bouwjaar 1982, avontuurlijk, sportief, op zijn tijd een adrenaline-junk en altijd reislustig. Ik houd daarom van avontuurlijke reizen door landen met veel natuur. Als het dan ook nog mogelijk is om hier een gave activiteit te doen of komt er een (sportieve) uitdaging bij kijken, dan is mijn reis helemaal perfect.

Deze reizen maak ik vaak samen met mijn mannetje Pieke, of alleen, dat kan ook. Of met vriendinnen, mijn ouders of met oma… nou goed je begrijpt het. Iedereen die mee wilt naar ‘weg van huis’ is welkom om mij te vergezellen. Eenmaal thuis vind ik het heerlijk om bezig te zijn met bestemmingen waar ik ben geweest en de foto’s die ik hiervan maakte. Daarom dus ook dit reisblog, voor een beetje vakantie na-pret zeg maar 😀

Ik heb al veel mooie landen mogen bezoeken, waar ik ook vaak gave activiteiten heb gedaan. In Griekenland bungeejumpte ik in het kanaal van Korinthe. Check onderstaand filmpje om te zien hoe vet, maar ook doodeng en tegelijkertijd zó gaaf dat was:

Wat ook heel vet was om te doen: ziplinen en raften door de jungle van Costa Rica! Of klettersteigen in de Italiaanse bergen. Verder houd ik ook van alles wat met water te maken heeft: duiken en kitesurfen op Curaçao, wakeboarden, surfen of skiën. Dat laatste op bevroren water dan 😉 Niet dat ik al deze activiteiten kan als een pro, maar plezier heb ik er zeker in en dat telt! En wat dacht je van mijn laatste gave avontuur in Namibië? Daar deed ik een skydive in Swakopmund!

Surfen in Costa Rica
Surfen in Costa Rica

Waar is Nicole Sour on Tour?

Waar ik ben? Nou, hopelijk op reis naar een fantastisch nieuwe bestemming 😀 Maar zo niet, dan vind je mij in het mooie en rustige Limburgse dorpje Asenray. Dit ligt tussen Roermond en de Duitse grens in, maar aangezien Google Maps meer waard is dan 1.000 woorden…. 

Google maps afbeelding van mijn woonplaats Asenray nabij Roermond

Asenray ligt direct tegen nationaal park de Meinweg aan. Dit prachtige natuurgebied overschrijdt de grens met Duitsland. Je kunt hier mooie wandelingen en fietstochten maken of gewoon gezellig een terrasje pikken bij rijstal Venhof of brasserie de Boshut. Bij de Boshut is ook een bezoekerscentrum waar je terecht kunt voor meer informatie over de Meinweg en de activiteiten die er mogelijk zijn. Voor mooie plekken hoef je dus zeker niet ver weg te gaan, want die liggen vaak gewoon bij jou om de hoek. Zie de foto’s hieronder die ik allemaal maakte op wandelafstand van mijn huis.

Waar was Nicole Sour on Tour?

Zonsopkomst vanuit de ruimte

De aarde is vanuit de ruimte gezien maar een kleine blauwe stip, maar als je er overheen reist is hij enorm. En hoe meer landen je bezoekt, hoe minder je lijkt te hebben gezien. Hierdoor besef je hoe ontzettend groot de wereld is en dat je deze in een mensenleven nooit helemaal zult kunnen zien. En dat hoeft ook niet. Naar mijn idee kan je beter de tijd nemen voor een bestemming in plaats van landen aftikken. Er zijn wel malloten die in alle landen van de wereld geweest zijn, maar ik betwijfel of zij wel écht iets gezien hebben. Hieronder kan je zien welke landen ik heb bezocht. Zo was ik bijvoorbeeld in Amerika, dat kleurt lekker op onderstaand plaatje 😉 Ook was ik in Panama, Curaçao, Montenegro en Gambia, landen die niet of nauwelijks te zien zijn op de landkaart. Toch maar eens naar Rusland en Canada reizen, dan is de halve wereld direct geel gekleurd 😉 

Sour On Tour bezochte landen

Deze landen heb ik bezocht:

 • België
 • Bonaire
 • Bosnië
 • Botswana
 • Canarische eilanden
 • Costa Rica
 • Curaçao
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Egypte
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Gambia
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Italië
 • Kroatië
 • Liechtenstein
 • Luxemburg
 • Montenegro
 • Namibie
 • Nederland
 • Oostenrijk
 • Panama
 • Polen
 • Portugal
 • Senegal
 • Slovenië
 • Slowakije
 • Spanje incl Ibiza
 • Verenigde Staten
 • Tsjechië
 • Turkije
 • Zwitserland

Mijn emmerlijst

In oktober 2019 staat een hele grote droom van mij op de agenda! Namelijk een avontuurlijke rondreis in een Toyota Hilux met daktent. Hiermee ga ik roadtrippen door de zuid afrikaanse landen Namibië en Botswana. Al héél lang kijk ik hier naar uit, want in november 2018 is de planning van deze reis langzaamaan begonnen. Ja écht, zo vroeg al! En dat voor iemand die er ook van houdt om lekker op de bonnefooi te reizen. In ‘voorbereidingen voor Namibië en Botswana’ lees je waar je rekening mee moet houden bij het plannen van een selfdrive door deze spectaculaire landen.

Verder ben ik ook heel erg benieuwd naar het woeste en onherbergzame IJsland, waar ik als reisadviseur diverse reizen voor klanten naar toe heb mogen boeken. Ook mijn ouders en verschillende vrienden zijn daar geweest en dat heeft mijn interesse wel erg aangewakkerd. Maarrrrr, IJsland is ontzettend duur (als in €10 voor een pilsje), dus dat wordt nog even sparen.

Dichter bij huis is het natuurlijk ook ontzettend mooi en daarom zou ik graag eens het Pieterpad lopen. Dan niet stukje bij beetje, maar liefst de hele rit van 498 kilometer in één keer. Of ja, in ieder geval in één vakantie 😉 Dat zou in een week of 4-5 haalbaar moeten zijn.

Ook ben ik erg nieuwsgierig naar de landen Colombia, Oman en Bhutan (check google maps) of een vette roadtrip door Kirgizië met De Verdwaalde JongensNou goed, ideeën genoeg dus.

Sluit Menu