Hey wat leuk dat je mijn reisblog (Nicole) ‘Sour on Tour’ bezoekt! Hier kan je terecht voor avontuurlijke en grappige reisverhalen, reistips en ideale reisroutes door verschillende landen. Je vindt hier blogs over mijn gemaakte reizen en ik hoop natuurlijk om jou te kunnen inspireren voor het maken van een volgende mooie reis!

Dubrovnik Nicole Sour on Tour
Ik in Dubrovnik

Wie is Nicole Sour (on Tour)?

Ik ben Nicole Sour, bouwjaar 1982, avontuurlijk, sportief, op zijn tijd een adrenaline-junk en altijd reislustig. Ik houd daarom van avontuurlijke reizen door landen met veel natuur. Als het dan ook nog mogelijk is om hier een gave activiteit te doen of komt er een (sportieve) uitdaging bij kijken, dan is mijn reis helemaal perfect.

Deze reizen maak ik vaak samen met mijn mannetje Pieke, of alleen, dat kan ook. Of met vriendinnen, mijn ouders of met oma… nou goed je begrijpt het. Iedereen die mee wilt naar ‘weg van huis’ is welkom om mij te vergezellen. Eenmaal thuis vind ik het heerlijk om bezig te zijn met bestemmingen waar ik ben geweest en de foto’s die ik hiervan maakte. Daarom dus ook dit reisblog, voor een beetje vakantie na-pret zeg maar 😀

Ik heb al veel mooie landen mogen bezoeken, waar ik ook vaak gave activiteiten heb gedaan. In Griekenland bungeejumpte ik in het kanaal van Korinthe. Check onderstaand filmpje om te zien hoe vet, maar ook doodeng en tegelijkertijd zó gaaf dat was:

Wat ook heel vet was om te doen: ziplinen en raften door de jungle van Costa Rica! Of klettersteigen in de Italiaanse bergen. Verder houd ik ook van alles wat met water te maken heeft: duiken en kitesurfen op Curaçao, wakeboarden, surfen of skiën. Dat laatste op bevroren water dan 😉 Niet dat ik al deze activiteiten kan als een pro, maar plezier heb ik er zeker in en dat telt! En wat dacht je van mijn laatste gave avontuur in Namibië? Daar deed ik een skydive in Swakopmund!

Surfen in Costa Rica
Surfen in Costa Rica

Waar is Nicole Sour on Tour?

Waar ik ben? Nou, hopelijk op reis naar een fantastisch nieuwe bestemming 😀 Maar zo niet, dan vind je mij in het mooie en rustige Limburgse dorpje Asenray. Dit ligt tussen Roermond en de Duitse grens in, maar aangezien Google Maps meer waard is dan 1.000 woorden…. 

Google maps afbeelding van mijn woonplaats Asenray nabij Roermond

Waar was Nicole Sour on Tour?

Bezochte landen door Nicole Sour on Tour

Deze landen heb ik bezocht:

Mijn emmerlijst

In oktober 2019 is een hele grote droom van mij waargemaakt! Namelijk een avontuurlijke rondreis in een Toyota Hilux met daktent. Hiermee heb ik een roadtrip gemaakt door de zuid afrikaanse landen Namibië en Botswana. Al héél lang keek ik hier naar uit, want in november 2018 is de planning van deze reis langzaamaan begonnen. Ja écht, zo vroeg al! En dat voor iemand die er ook van houdt om lekker op de bonnefooi te reizen. In mijn uitgebreide blog 23x voorbereidingen voor Namibië en Botswana lees je waar je rekening mee moet houden bij het plannen van een selfdrive door deze spectaculaire landen.

Verder ben ik ook heel erg benieuwd naar het woeste en onherbergzame IJsland, waar ik als reisadviseur diverse reizen voor klanten naar toe heb mogen boeken. Ook mijn ouders en verschillende vrienden zijn daar geweest en dat heeft mijn interesse wel erg aangewakkerd. Maarrrrr, IJsland is ontzettend duur (als in €10 voor een pilsje), dus dat wordt nog even sparen.

Dichter bij huis is het natuurlijk ook ontzettend mooi en daarom zou ik graag eens het Pieterpad lopen. Dan niet stukje bij beetje, maar liefst de hele rit van 498 kilometer in één keer. Of ja, in ieder geval in één vakantie 😉 Dat zou in een week of 4-5 haalbaar moeten zijn.

Ook ben ik erg nieuwsgierig naar de landen Colombia en Bhutan (check google maps) of een vette roadtrip door Kirgizië met De Verdwaalde Jongens

Op de planning voor 2020 staat een reis naar Dubai en Oman én ik ga nog een midweekje naar Lapland, hoe vet is dat! Lekker op sneeuwscootersafari en een huski sledetocht. Ben je benieuwd naar mijn life reisverhalen? Laat je mailadres dan hieronder achter en je blijft op de hoogte.