Op zoek naar handige reisapps? Misschien vind je hem hier, in mijn top 12 van favoriete reisapps. Je zult hier niet de ‘standaard’ reisapps als airbnb, skyscanner, vertaalapps, converteerapps of tripadvisor vinden, omdat ik er vanuit ga dat iedereen daar wel bekend mee is. Dus hopelijk vind je hier een paar verrassende apps tussen waar ik jouw reis mee kan veraangenamen. En laat vooral ook weten welke reisapps jij gebruikt, dan kan ik die bij een volgende reis ook op mijn telefoon zetten en gebruiken. Misschien vul ik mijn lijstje hier dan wel aan.

#12 Visited

Wil je weten in hoeveel landen je geweest bent? En hoeveel procent dat van de wereld is? Dat kan met de app Visited. Ook kan je er aangeven welke landen je nog zou willen bezoeken en dan geeft de app aan hoever je nog van je doel verwijderd bent. Verder kan je aangeven welke ervaringen je al hebt opgedaan. Beetje vreemde vertaling trouwens, ik zou het activiteiten noemen. Dus je geeft aan of en waar je bijvoorbeeld op safari bent geweest of bent gaan duiken. Of wat er nog op je bucketlist staat. Natuurlijk zit er ook een leuke landkaart bij waarin de landen waar je bent geweest of nog naar toe wilt een mooi kleurtje krijgen. Hier vind je een voorbeeld van mijn landkaart.

#11 Skyview Lite

Super leuke en handige reisapp voor als je voor je tentje ligt en je weer eens afvraagt waar de grote beer zou zijn. Pak deze app erbij, houd je telefoon naar de hemel gericht en je vindt hem direct.

#10 Revolut

Een goed alternatief van de traditionele bank en daarbij behorende creditcard. Bij veel banken zijn de kosten niet transparant, maar bij Revolut wél. Die zijn er namelijk nauwelijks. De app is gratis en mocht je eventueel een bijbehorende prepaid creditcard willen, dan kost je dat eenmalig €6,-. Een schijntje van wat een traditionele Creditcard kost. Let er wel op dat het een prepaid Creditcard is, je moet dus van tevoren geld op je kaart zetten. Het voordeel hiervan is dat je niet meer kan uitgeven als dat je hebt. Zelf gebruik ik alleen de app voor het doen van betalingen naar landen buiten de eurozone. Want hiervoor betaal je over het algemeen best veel via jouw bank. Op de site van de consumentenbond vind je een mooi overzicht van de uitgebreide mogelijkheden van Revolut.

#9 Kopie ID

Vind je het ook niet zo’n fijn idee als je jouw paspoort moet afgeven in een hotel? Ik zelf heb er voorheen nooit zo heel erg bij stilgestaan, maar echt veilig is het natuurlijk niet. Met de reisapp kopieID maak je een foto van je paspoort en streep je de gegevens door die het hotel niet nodig heeft. Je BSN rechtsonder zou ik in ieder geval doorstrepen. Daarna kan je nog een mooi watermerkje eroverheen leggen en daarna kan je de foto doormailen naar het hotel. Of je print het kopietje thuis al een paar keer uit, iets dat ik zelf wel fijn en handig vind.

#8 Duolingo

Wil je al een woordje Spaans spreken voordat je naar Colombia afreist? Of je Engels wat opkrikken? Duolingo is een hartstikke leerzame en handige reisapp die je snel een vreemde taal leert met allemaal leuke en gevarieerde oefeningen.

#7 Waze

Een super fijne navigatie app voor op reis én voor thuis! Voorwaarde is wel dat je binnen Europa blijft, want de app heeft wel internet nodig. Zelf gebruik ik de app altijd als ik in de auto zit, dus ook als ik gewoon naar mijn werk rijd. En dat is niet omdat ik de weg na 8 jaar nog steeds niet weet naar mijn werk in Horst. Buiten dat de app heel fijn navigeert, geeft de app ook in real time aan waar er files zijn, waar mobiele flitspalen staan (dit heeft mij al zó veel geld opgeleverd) en als er bijvoorbeeld gevaar op de weg is. Dat kan een voorwerp op de weg zijn, of een stilstaand voertuig op de vluchtstrook.

#6 Crossy road

Zelf heb ik absoluut geen hekel aan een lange vliegtuigrit, want ik amuseer mij altijd wel prima. Ow ja, en ik ben nogal een makkelijke slaper. Maar oké, om mij te amuseren speel ik ook wel graag een spelletje op mijn telefoon, waarbij je dus géén internet nodig hebt. Met het super simpele spelletje Crossy Road kan ik best wel wat tijd om krijgen. Je moet, zoals je vast al vermoedde, een drukke straat oversteken. Kan je alvast oefenen voor als je in Bangkok de weg moet oversteken.

#5 Wikiloc

Houd je van wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken, maar ben je ook wel eens verdwaald in het buitenland? Dan is de app Wikiloc en uitkomst! Gebruikers over de hele wereld kunnen hier hun afgelegde routes uploaden, die jij vervolgens weer kunt volgen. Je kunt routes zoeken bij jou in de buurt en selecteren op bijvoorbeeld afstand en moeilijkheidsgraad. Ook kan je kaarten downloaden, zodat je de app ook offline kunt gebruiken, pluspunten dus!

#4 Flush

Waarschijnlijk dat er nog heel veel meer dames heel blij zullen zijn met deze app. Overal ter wereld kan je opzoeken waar het dichtstbijzijnde openbare toilet is. Hulde voor de ontwikkelaars! Zelf ben ik sowieso niet te spreken over het beperkt aantal openbare toiletten in Nederland. Ken je dat verhaal van die meid die op het Leidsche plein heeft geplast? Alle kroegen waren al dicht en het dichtbijzijndse openbare toilet was 2 (twee!) kilometer verderop. Conclusie: handige reisapp voor in het buitenland, maar niet voor in Nederland

#3 Tricount

Ben je met wat vrienden of vriendinnen op pad en vind je het ook niet handig om een pot te maken? Jeej ook! Al die geldzaken moeten toch gewoon digitaal geregeld kunnen worden? En dan al dat gereken. Sjoerd is niet mee op stap geweest, dus hoeft daar €50,- minder voor te betalen. En Marieke ging al een dag eerder naar huis en betaald dus ook minder voor het verblijf enz enz. Dat kan soms best een gedoe zijn. Kan dat nou niet makkelijker? Uhm ja, dat kan met de app Tricount! Je voert snel en simpel elke uitgave van elk persoon in en hierbij geef je aan wie hieraan moet meebetalen en wie niet. De app rekent precies uit wie er nog hoeveel moet betalen en aan wie, handigheid ten top!

#2 Maps.me

Navigeren binnen Europa is sinds een paar jaar niet meer zo’n ding, aangezien je jouw internetbundel nu overal kunt gebruiken. Blijft over: navigeren buiten Europa. En daarvoor is de super handige reisapp Maps.me perfect! Natuurlijk is deze offline te gebruiken. Je moet er alleen voor zorgen dat je de kaarten van tevoren gedownload hebt. De app is heel gedetailleerd, ook op plekken waar bijna niemand komt. Want zelfs toen ik op een onbewoond eilandje met bountystrand in Panama stond, kon hij mij het smalle voetgangerspaadje dwars over het eiland aangeven, wow!

#1 Handige reisapp: Polarsteps

Overzicht van mijn reisroute door Panama en Costa Rica

Dit is echt mijn alltime favoriete reisapp. In de app geef je aan van wanneer tot wanneer je op reis gaat en op de dag dat je vertrekt start de app met het volgen van jouw route. Als je nu meteen denkt: ‘Maar dat trekt de batterij van mijn telefoon helemaal niet, al dat GPS-en’, dan stop! Want dit doet de app op een subtielere manier, waardoor het allemaal wel meevalt met het batterijverbruik. Dus, je route wordt fijn bijgehouden, zodat je bij thuiskomst niet meer dagen hoeft na te denken over hoe dat schattige dorpje ook al weer heette. Of waar je ook alweer die super lekkere sushi hebt gegeten.

Je kunt aan je route zoveel stappen toevoegen als je wilt. In een stap kan je foto’s, een  verhaaltje (in mijn geval mijn reisdagboek) en je aanbevolen spots en activiteiten toevoegen. En na je reis maakt Polarsteps meteen een prachtig album van je reis. Super easy, écht waar! Ik heb al een album of 5 thuis liggen van een aantal van mijn gemaakte reizen via Polarsteps.

Nou dit waren 12 handige reisapps, waaraan ik in de loop van de tijd vast nog wel wat apps zal gaan toevoegen. Heb jij nog reisapps die ik sowieso moet gaan gebruiken op mijn volgende reis, zet ze hieronder in jouw reactie!

Geef een antwoord