Sour on Tour Reis naar Namibie

Zó! Hèhè! Het heeft even geduurd, maar Pieke en ik mogen ons eindelijk klaar gaan maken voor de avontuurlijke reis naar Namibië 🦒 en Botswana 🐘. Pieke gaat nog even zijn voetbalteam aanmoedigen en ik rijd naar Geleen. Nog even gedag 👋 zeggen tegen oma en mijn ouders. We hebben alle tijd, want we hebben pas om 13:00 de trein naar Schiphol. En ook hier hebben we weer alle tijd, want de vlucht naar Londen vertrekt pas om 19:00. Daar moeten we overstappen op de vlucht naar Johannesburg die om 22:30 vertrekt en een laatste overstap op de vlucht naar Windhoek, die de volgende dag om 12:00 vertrekt. Tot zover de goede voorbereidingen voor onze selfdrive door Namibië en Botswana...

Inhoud:

Op reis naar Namibië, toch???

Ik rijd vanaf oma naar pap en mam en krijg een sms om 10:15, van British Airways. Onze vlucht naar Londen is geannuleerd!!! 😱😱😱 Dat meen je toch niet? Lekker begin van onze reis naar Namibie! Geen enkele reden wordt genoemd en zoek het maar uit. Gelukkig heb ik (als enige onderdeel van de reis) de vliegtickets bij Face2Face Travel geboekt. Dus bel ik Desiree op en vertel haar het probleem. Zij gaat voor ons aan de slag. 

Een groot drama om British Airways te pakken te krijgen en je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Desiree vertelt mij dat het het beste is om zo snel mogelijk naar Schiphol te gaan. Om zo de kans op een vervangende vlucht te vergroten. Want de vlucht vanaf Londen naar Johannesburg zal echt niet op ons wachten. Ik kus 💋 snel pap en mam gedag en maak mij uit de voeten. Pieke heeft al een taxi 🚖 gebeld en die brengt ons naar station Roermond.

Op het spoor zit alles mee en twee uurtjes later staan we op Schiphol, weliswaar met tickets voor een geannuleerde vlucht, maar goed. Hetgeen allemaal telefonisch allemaal onmogelijk blijkt te zijn, is aan de balie van British Airways ineens binnen twee minuten geregeld. We hebben een ticket naar Londen! Nog 1,5 uur hebben we de tijd om in te checken, bagage af te geven en door de beveiliging te komen. Drie uur eerder als gepland zijn we in Londen en hebben nu dus 6 uur die we om moeten zien te krijgen. Dit gaat ons goed af en om 22:30 vertrekken we naar Afrika. Eerst naar Zuid Afrika, waar we zullen overstappen op een vlucht naar Windhoek.

Aangekomen in Windhoek, Namibië...eindelijk!

De nachtvlucht van Londen naar Johannesburg verloopt lekker soepel. Niks te klagen over luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic 👌 Maarrrr, in Johannesburg zouden onze koffers vanzelf doorgaan naar Windhoek, aldus KLM. Alleen werd er in het vliegtuig gezegd dat we de koffers moesten ophalen en weer moesten inchecken 🧐 Eenmaal bij de bagageband aangekomen, nog maar een keer vragen. Ja de koffers moet je zelf ophalen. Dus wij wachten op de koffers, terwijl we onze volgende vlucht moesten halen.

Maar na een tijd wachten, nog altijd geen koffer. Bij de balie van British Airways gevraagd waar we onze koffers kunnen verwachten en die mevrouw verzekerd ons dat deze ‘vanzelf’ naar Johannesburg gaat. Oké, dus wij snel door, want we moeten nog inchecken en door de paspoort- en bagagecontole. Zegt die mevrouw bij het inchecken, jullie moeten zelf weten wie jullie geloven, maar jullie bagage gaat NIET door naar Windhoek, die ligt dadelijk op de bagageband 🤬 Verdorie wat een tegenstrijdigheden. 

Dus toch maar rap naar de bagageband, maar daar komen geen nieuwe koffers meer aan én er staat verder ook niemand meer. Op hoop van zegen pakken we de vlucht naar Windhoek en vervolgen onze reis naar Namibie. Ik heb er weinig vertrouwen in dat onze koffers nog gaan aankomen. Ook omdat we van Amsterdam naar Londen ook al een andere vlucht hadden dan gepland.

Om 14:00 landen we in Windhoek 🎉 hoera! Het land ziet er vanuit de lucht vooral oranje uit, met dwars erdoorheen een paar kaarsrechte strepen, waar je héél af en toe een autootje op kunt ontdekken. Huizen zijn al even zeldzaam. We lopen vanaf ons ✈️ naar de douane en naar de bagageband….

Gaan onze koffers mee op reis naar Namibië?

….staan onze koffers gewoon al te wachten op ons! Wat een mooie dag is dit 😄 Ook de man van de autohuur staat klaar voor ons. We rijden in 45 minuten naar Windhoek en zien al een aantal bavianen 🐒 en pumba’s 🐗 (wrattenzwijnen). Bij de autohuur staat ook onze grote bak met tent al klaar. Hier gaan we zeker twéé uur later pas de deur uit. Natuurlijk duurt de uitleg over de werking van de auto en tent lang, maar het ergste was dat onze pinpassen van de SNS en ASN niet meewerkte. En bedankt weer bank!! Waar betalen we elke maand ook weer voor? 

Maar uiteindelijk hebben we de auto betaald en rijden we naar ons hotel. Daar komen we rond 18:00 aan. 30 uur later dan wanneer onze reis naar Namibie is begonnen…. Maar goed, onze avontuurlijke reis gaat nu echt beginnen! Wel eerst wat fatsoenlijks eten en daarna direct gestrekt 💤💤💤

SourOnTour 4x4 selfdrive Toyota Hilux

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Kim

  WoW!!! Dit klinkt als een fantastisch avontuur. Geniet ervan, wij lezen graag mee vanuit Nederland!

  1. Hey Kim, ja het is inderdaad een fantastisch avontuur! Wij genieten hier volle bak.

 2. Astrid

  Bij dit reis avontuur ook al prachtige foto’s langs zien komen. Wat een natuur. Geniet verder en tot het volgende reisverslag.

  1. Als het goed is staan er inmiddels alweer een paar verslagen online, maar met de beperkte WiFi weet ik dat niet zeker. Wij genieten nog even

 3. Daniël

  Leuk leuk leuk. Jemaakt al van alles mee!

 4. Lindy

  Wat een hoop al meegemaakt zeg klinkt echt fantastisch. Veel plezier jullie en geniet van jullie prachtige avonturen!

 5. marjan

  jongens jongens wat onwerkelijk allemaal. Maar ook geweldig.

  1. Hallo Marjan, ja soms is het inderdaad onwerkelijk, vooral de hoeveelheid wild

 6. Carolien

  Mooi dat alles goed is gegaan! Hoop gestress vlak van tevoren zo te lezen, maar als je dan eenmaal bent aangekomen ben je dat allang weer vergeten. Sossusvlei en deadvlei zijn inderdaad prachtig! Ben benieuwd naar jullie volgende verhaal!

  1. Ja het vertrek was niet heel relaxt inderdaad, maar dat waren we snel weer vergeten. Nu is het alleen nog maar genieten van al het moois hier.

Geef een antwoord