Nog precies drie weken te gaan! En dan staat ons avontuur door Namibië en Botswana eindelijk voor de deur. Pieke en ik huren daar een Toyota Hilux 4×4 mét daktent. Dan gaan we voor bijna vier weken deze twee landen onveilig maken. In Namibië zijn er nog veel gravelwegen, maar het deel door Botswana wordt wat avontuurlijker. Hier is misschien wat off-road voorbereiding voor nodig. We rijden daar door de nationale parken Chobe en Moremi waar nauwelijks asfalt te bekennen is. En aangezien wij op het einde van het droge seizoen daar zijn, zal het vooral veel stof en zandhappen worden. Een goede reden om eens naar Lommel in België te rijden, want daar is een 4×4 evenement georganiseerd. Perfect voor de off-road voorbereiding voor Namibië en Botswana.

Sour on Tour off-road voorbereiding voor Namibie Botswana

Op naar Lommel, België

Een uur en een kwartier rijden is het vanaf Asenray naar Lommel. En aangezien de Daihatsu Feroza niet gemaakt is om lekker over de snelweg te vliegen, hebben we die tijd ook wel nodig. In Lommel is een 4×4 off-road evenement. Dit ligt op het terrein wat normaal gesproken wordt gebruikt voor motorcross. Je kunt er het hele weekend terecht en zelfs blijven kamperen is een optie. Maar aangezien de Feroza in tegen stelling tot onze huurauto in Namibië en Botswana geen tent op het dak heeft, slapen we gewoon thuis. 

Off-road voorbereiding voor Namibië en Botswana

Om half een komen we aan in Lommel en betalen entreegeld. Je ziet hier beesten van auto’s rijden met banden waar je bijna in kunt wonen. In vergelijking daarmee valt de Daihatsu Feroza in het niet. Oei oei, is dit echt wat we gaan doen vandaag? Pieke rijdt als eerste een ronde en ik word een paar keer bijna uit de auto geslingerd. De functie van de gordel én dat stevige handvat voor de bijrijder is mij ineens geheel duidelijk. En daarna mag ik! Natuurlijk doe ik ook mijn best om Pieke uit de auto te slingeren of op zijn minst wagenziek te krijgen. Wát een gehobbel en gebobbel zeg. Een aantal rondes en ervaring verder komen we erachter dat de Feroza veel meer kan als dat wij dachten. Dus het is ook mogelijk om rustig over al die bulten en bergen heen te rijden! En je bijrijder niet misselijk te rijden, fijn hoor. Op het einde van de dag heeft de bijrijder zelfs nog een hand over om te filmen. Check het filmpje met onze off-road voorbereiding voor Namibië en Botswana hieronder.

Filmpje van onze off-road voorbereiding voor Namibië en Botswana

Voorbereiding voor Namibië en Botswana

Buiten het inpakken van onze koffers, zitten de voorbereidingen voor onze roadtrip door Namibië en Botswana er nu wel op. Als je zo’n grote en avontuurlijke reis gaat maken en je organiseert alles zelf, dan gaat daar flink wat voorbereidingstijd inzitten. Daar lees je hier binnenkort meer over. Als je écht off-road gaat en zoals ons door Chobe en Moremi in Botswana gaat rijden, dan is het volgen van een 4×4 cursus ook een idee.

Deze post heeft 4 reacties

  1. Super vet!!! Ik ben jaloers

  2. Gaat een spannende vakantie worden.

    1. Ja dat zeker, maar ook wel heel erg gaaf. We zijn druk af aan het tellen tot vertrek.

Geef een reactie

Sluit Menu