Meteora kloosters Griekenland, hemels mooi! 1

In 2016 heb ik een hele mooie rondreis van drie weken over het vaste land van Griekenland gemaakt. Dit was een prachtig avontuur met verschillende hoogtepunten. Een daarvan waren de Meteora kloosters, die je écht niet mag overslaan als je enigszins in de buurt bent. In dit blog vertel ik jou wat mijn ervaringen zijn tijdens mijn bezoek, van waaruit de kloosters bereikbaar zijn en geef ik je tips voor een prettig bezoek.

Mijn bezoek aan de meteora kloosters

Tijdens mijn rondreis met huurauto kwam ik vanaf een bezoek aan Delphi vanaf het zuiden aangereden. Het landschap tussen deze bezienswaardigheden is niet zo spectaculair als dat ik op andere Griekse plekken heb gezien. Richting de Meteora kloosters is het land vrij vlak, iets dat er wel voor zorgt dat de zes nu nog bewoonde Meteora kloosters, die gebouwd zijn op hoge rotsen, extra imposant afsteken als je aan komt rijden.

Bereikbaarheid Meteora kloosters

De Meteora kloosters liggen centraal in Griekenland, maar eigenlijk niet in de buurt van drukke toeristische plaatsen. Dus tenzij jij op rondreis bent, moet je er altijd voor omrijden, maar dit is zeker een dagtripje waard! Nog beter is het om een nachtje te blijven, zo kan je de kloosters namelijk al vroeg in de ochtend bezoeken, direct bij opening. Een bijkomend voordeel is dat je, met een beetje geluk, in de avond kunt genieten van een mooie zonsondergang.

Afstanden in kilometers naar Meteora kloosters:

  • Athene 360km
  • Thessaloniki 228km
  • Preveza 186km
  • Delphi 234km
  • Ioannina 103km
  • Volos 169kmTips bij een bezoek aan de Meteora kloosters

Boek een overnachting (of twee)

Zoals ik hierboven al hebt benoemd is het sowieso verstandig om minimaal een overnachting in te plannen bij de kloosters, bijvoorbeeld in Kalambaka. Dit stadje ligt direct tegen de rotsen aan. Als je hier overnacht dan ben je ’s ochtends vóór de bussen uit diverse windrichtingen en de bijbehorende mensenmassa bij de ingang van de kloosters.

Bekijk de zonsondergang

Als je dan toch een overnachting hebt geboekt heb je als bijkomend voordeel dat je in de avond nog een prachtige zonsondergang kunt zien aan de achterzijde van de kloosters. Hiervoor rijd je de (rond)weg af naar de kloosters en parkeer je de auto op een parkeerplaatsen. Als je een beetje op tijd bent, kan je een rustig en mooi plekje op de rotsen uitkiezen.

Ben op de hoogte van de openingstijden

Niet alle kloosters hebben dezelfde openingstijden of openingsdagen! Informeer hiernaar bij je accommodatie, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook op de site van Griekenland.net vind je een hoop informatie over (de openingstijden van) de kloosters.

Maak een wandeling

De prachtige omgeving loont zich voor een wandeling. Je kunt er niet bepaald verdwalen, want het gebied is niet zo heel erg groot. Wel moet je voor alle routes wel een klimmetje maken, dus houd daar rekening mee. Soms moet je ook voor een deel over de verharde weg lopen, maar de mooie uitzichten die je eigenlijk overal wel hebt, compenseren dit ruimschoots.

Meteora kloosters Griekenland, hemels mooi! 3
Meteora kloosters Griekenland, hemels mooi! 5

Geef een antwoord