SourOnTour Maun Botswana

Zoals beloofd hebben jullie nog een verhaal van mij tegoed. We zouden vanuit de wildernis van Botswana even lekker twee nachten gaan ontspannen in een B&B in Maun. Lekkere bedden, fijne douche en ook een lekker ontbijt lachte ons de komende dagen tegemoet… dat verliep dus iets anders.

Inhoud:

Safari in Maun?

Na vier nachten in de Botswaanse wildernis te hebben vertoefd, inclusief al het wild om ons heen, is het tijd voor wat beschaving. We hebben twee nachten in een AirBnB in Maun gepland. We rijden er met de navigatie heen en komen bij een camping uit. Dat is gek. We vragen bij de ingang naar de B&B, maar die man heeft geen idee. Wij ook niet. We bellen de mensen van de B&B op er wordt ons verteld dat we in de buurt zijn. We worden opgehaald waar we staan. Hartstikke netjes.

Onze B&B in Maun

Aangekomen bij de B&B in Maun worden we verwelkomd door een kudde honden. Twee kleintjes, een dalmatiër, een labrador en een Deense dog. Juist ja, formaat pony. Even wennen dit, want het beest kijkt me bijna recht in de ogen aan. Wel makkelijk met aaien, dat kan op ellebooghoogte, zonder je te hoeven bukken. Ook lopen er nog drie katten rond. Een dierentuin is er niks bij. De kamer wordt ons gewezen en we installeren ons. Aan een lekkere douche zijn we inmiddels ook wel toe. Dan zien we twee grote spinnen 🕷🕷 op de badkamer, waarvan één boven de douche, slik! Pieke doucht zich eerst en hij heeft ze niet zien bewegen. Dan durf ik ook wel.

Spinnen?!?

We gaan eten bij de camping om de hoek, waar we ons al eerder per ongeluk gemeld hebben. Eindelijk eens wat anders te eten! Het worden twee pizza’s en wat biertjes. We zijn kapot van de lange dag en gaan op tijd weer terug naar ons appartementje om onder de wol te kruipen. Maarrrrr, wat zien we daar?? Naast die twee grote spinnen die al op de badkamer zaten, zien we er nog een!! 😱 Nu in de buurt van ons bed.

En telkens als ik met mijn ogen knipper lijkt er wel eentje bij te komen. Uiteindelijk zitten er 6 (zés!!!) grote spinnen op onze kamer. En dat zijn alleen maar de spinnen die we kunnen zien, brrrr. Ik vind het helemaal niets en houd ze vanaf het bed goed in de gaten. Tot nu toe gaat de theorie van Pieke nog op: ze zitten waar ze zitten en bewegen zich niet of nauwelijks.

Maar dan begint er eentje ineens over het plafond te sprinten!! 😱🕷😱 Mijn God, hier kan ik toch niet gaan slapen. Ik krijg er klamme handen van. Na wat heen en weer geijsbeerd te hebben en de spinnen verder geobserveerd te hebben, besluit ik dat er wat moet gebeuren. Kapot slaan is geen optie, dat geeft echt een mega vlek (en daarvoor moet je dicht naar de spin toe gaan). Dan maar naar de eigenaren.

Ook al lijken ons dat wel types die niet snappen waar ik zo’n ophef over maak. Ik loop naar buiten (alle spinnen in de gaten houdend) en ik zie op de benedenverdieping geen licht meer branden, alleen boven. Het is inmiddels duidelijk bedtijd, verdorie! Wat nu?

Tóch in onze daktent in Maun

We hebben natuurlijk gewoon ons eigen veilige huis bij ons 💡We besluiten om de tent ⛺️ op te zetten, in de tuin van de B&B 😂 Die staat gelukkig snel, al hebben we wel wat last van die vijf honden. De eigenaren liggen te slapen en die honden (en dus ook dat kalf) willen spelen. Dat kalf is ook nog jong, dus is wat overenthousiast.

Één duwtje met zijn kont tegen mijn benen en ik wankel al. Pieke geeft hem wat meer aandacht en daar wordt hij nóg enthousiaster van. Niet fijn als zo’n bakbeest begint te springen. Uiteindelijk installeren we ons veilig en wel in de tent (geen last van spinnen of grote honden) en zetten de wekker op tijd voor de helikoptervlucht morgen.

‘s nachts moet ik natuurlijk nog naar de wc. Ik rits de tent open en ja hoor, direct vijf enthousiaste honden onder aan het trappetje. De dalmatiër sprint eerst tegen mijn blote onderbenen op, auw! En waar zijn de slippers die ik onder aan het trappetje had gezet?? De honden zullen het wel leuk speelgoed hebben gevonden 🧐 Ik pak de slippers van Pieke. Dan begint het kalf ook weer enthousiast te worden, help! Ik commandeer hem een paar keer en gelukkig spreekt hij Engels! Zitten gaat redelijk goed en daarna is hij wat rustiger.

Dat herhaal ik een paar keer, totdat ik bij het appartement en dus de wc aankom. De eigenaren zullen mij toch wel gehoord hebben, ‘sit’ en ‘good boy’ roepend midden in de nacht 🙈 Terwijl wij eigenlijk in het appartement hoorden te liggen 😂 Op de kamer zie ik een groot deel van de spinnen niet meer. De terugweg naar de tent verloopt gelukkig iets rustiger. Ik vind wel één slipper terug en leg hem nu maar op de auto.

Met de staart tussen onze benen gevlucht uit Maun

Even later horen we de vijf honden rond onze auto spelen. Onze tent schudt een paar keer heen en weer als het kalf er tegenaan komt. De wekker gaat en Pieke waagt zich eerst uit de tent. Het kalf wilt heel graag met deze grote meneer spelen en wordt steeds enthousiaster. Hij begint zelfs te springen. Pieke houdt zich staande en redt het tot het appartement. Daarna volg ik, het kalf zoveel mogelijk negeren en af en toe nog eens sit’ roepen. In het appartement zijn alle spinnen verplaatst en het lijkt erop dat de jacht nu begonnen is.

Energie voor tien spinnen en ze lopen nogal snel door de kamer 😱🕷😱 We besluiten om onze koffers te pakken, de tent in te pakken en nooit meer terug te komen naar Maun. Met de staart tussen onze benen, een slipper minder en een flink aantal schrammen van het kalf, rijden we deze safaristemming uit. Veel grote spinnen en een joekel van een hond is voor ons avontuurlijker en beangstigender als hyena’s, apen, olifanten en nijlpaarden op onze camping 😂🙈😂 Aankomende nacht zoeken we wel een ander plekje…

 

 

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Anke

    Haha ik zie het helemaal voor me!

  2. Moeders

    Daar had ik bij willen zijn ha ha

Geef een antwoord