Sour On Tour voorbereidingen voor Namibië en Botswana daktent opzetten

Een daktent opzetten in NamibiëOf ergens in de wildernis van Chobe in Botswana. Daar waar je struikelt over de olifanten en buffels. En je moet uitkijken met overstekende zebra’s en giraffen. Er zijn ergere dingen om te doen 😉 Deze vierweekse avontuurlijke reis was mijn vetste reis tot nu toe. Dwars door Namibië en Botswana met een 4×4. Met daar bovenop een daktent. Die natuurlijk elke avond moet worden opgezet.

Inhoud:

Daktent opzetten of een luxueuze lodge?

Voorbereidingen voor Namibië en Botswana zijn ver voor vertrek gemaakt. En zo dus ook de vierweekse reisroute. Dan plan je bijvoorbeeld waar je gaat overnachten. En hoeveel nachten dan. Ook denk je na over het aantal nachten dat je gaat kamperen. Want je hebt in Namibië en Botswana ook ontzettend luxueuze lodges. Die worden door reisorganisaties vaak afgewisseld met kamperen. Op die manier combineer je luxe met back to basic.

Pieke en ik besluiten om zoveel mogelijk te gaan kamperen. Dit is iets dat we sowieso graag doen. Tot nu toe vooral in Europa met ons eigen tentje. Die hebben we al 10 jaar, dus opzetten is een eitje. Maar ja, hoeveel tijd kost een daktent opzetten? Want na een lange safari- of reisdag ben je gaar. En dan wil je niet meer teveel gedoe hebben toch?

Een daktent opzetten in Namibië, het filmpje

Het onderstaande timelapse filmpje is gemaakt in Sesriem. Vanaf hier bezocht ik Sossusvlei. Samen met Etosha de meest bezochte plek van Namibië. Met zijn oranje zandduinen en de magische dodevlei is dat volkomen terecht. Ik vond het super gaaf. De reis door Namibië en Botswana begon voor mij in Windhoek. Dat is de hoofdstad van Namibië waar ik de eerste overnachting bleef. De tweede nacht was in Bullsport en daarna kwam Sesriem. Dit was dus de 3e keer dat Pieke en ik de daktent hebben opgezet. En zie hier het resultaat:

Nou dat is toch inderdaad easy of niet? Dus mocht je nog twijfelen over het gedoe van een daktent opzetten tijdens jouw safari… Gedoe is het dus niet. Blijft natuurlijk de vraag of je wel van het back to basic houdt van het kamperen. Er zijn nu eenmaal ook luxe paardjes.

Toch niet altijd in de tent geslapen

En Pieke en ik houden dus ook zo af en toe van wat luxe. Er zijn een paar nachten geweest dat we niet hebben geslapen in de tent. Dat was de eerste en laatste nacht van onze reis in Windhoek. Daar sliepen we in Hiltop Guesthouse, een heerlijk hotel met zwembad, ruime kamers en fijne bedden. Daarna hebben we heel wat nachten gekampeerd. 

Pas in de Caprivi strook in het noordoosten van Namibië sliepen we weer op een fatsoenlijk matras. En dat matras lag op een bed in een boomhut! Met uitzicht over de Okavango rivier! Helemaal te gek dus. Deze plek behoort tot één van de 5 hoogtepunten van mijn reis door Namibië en Botswana.

Slapen in een tent in de wildernis van Botswana

Na deze luxe zijn we weer gaan kamperen. We gingen weer back to basic, dwars door de wildernis van Chobe en Moremi in Botswana. Hier kampeerden wij op campsites waar de wilde dieren gewoon langs je tent konden komen lopen. En dat deden ze dus ook! Zo liep er in Savuti een olifant door ons kamp. Gelukkig nét ver genoeg om het leuk te blijven vinden 😉

En bij Khwai hadden we bezoek van vele apen en zelfs een hyena. Onze laatste stop door de Botswaanse wildernis was bij Third bridge. Hier lagen de nijlpaarden in een plasje nog geen 50 meter van onze tent af. En die beesten maken toch een geluid zeg! Maar goed, daarvoor ga je op avontuur toch?