Curaçao, 8 mooie stranden

Grote knip en ik

Terug naar de realiteit

Nederland, 30 april 2016 en een winterjas is geen overbodige luxe. Een paar dagen geleden was het Koningsdag en de Nederlandse tulpen hebben geen gebrek aan water gehad. Met temperaturen die niet zouden misstaan op een gemiddelde decemberdag heb ik besloten om mijn zomeroutfit nog maar even in de kast te laten liggen. Goed, afgelopen week was het weer niet zo fantastisch, dus kreeg ik zin in een goed-weer blog.

En als het ergens altijd goed weer is (lees, minimaal een graadje of 30 met een lekker windje erbij) dan is het wel op Curaçao. En waar kan je nu beter relaxen als op één van de prachtige intieme zandstranden van dit prachtig Caribische eiland? Juist…nergens. In dit blog vind je vooral veel mooie plaatjes van slechts een kleine greep uit een overvloed aan mooie stranden op Curaçao.

Grote knip zonder ik

Grote knip – Kenepa Grandi

Grote knip, ook wel Kenepa Grandi genoemd, is een strandje aan de westkant van Curaçao richting het dorpje Westpunt (hoe logisch!). In de weekenden zijn er veel locals die hier lekker komen genieten van hun weekend en slepen dan hun hele koelkastinhoud mee naar het strand om hier te gaan barbecueën. Als je op een doordeweekse dag gaat, dan is het minder druk en kan je hier ook echt tot rust komen.

Kleine knip – Kenepa Chiki

Als er een grote knip is, dan zal er ook wel een kleine knip zijn inderdaad. Dit strandje ligt iets ten oosten van grote knip en wordt op Curaçao Kenepa Chiki genoemd. Wil je een strandje voor jezelf? Dan zou dit een goede optie kunnen zijn. Houd er wel rekening mee dat hier dan ook geen (sanitaire) voorzieningen of strandbedjes zijn. Helaas heb ik geen foto’s van dit strand.

Playa Jeremi

Playa Jeremi

Weer een beetje minder ver naar het westen van Curaçao kom je Playa Jeremi tegen. Hier zijn wel een aantal voorzieningen waaronder picknicktafels met parasols. Ook lekker genieten dus, zoals hierboven te zien is.

Daaibooi

Daaibooi, zo ontzettend mooi!

Daaibooi met pa en ma

Daaibooi is een strand dat je ook tegenkomt als je richting westpunt rijdt, alleen hoef je hiervoor niet zo ver te rijden. Bij Sint Willibrordus moet je de afslag hebben. Ook dit is een strand dat goed wordt gevonden door de lokale bevolking. Als je op een zondag gaat, kan je barbecueënde Curaçaoënaars verwachten. Heel gezellig allemaal en leuk om een keer mee te maken. Als je op een andere dag gaat, dan is ook dit strand vaak erg rustig.

Zonsondergang DaaiBooi

Zonsondergang DaaiBooi – samen met mam een mooie dag afsluiten met een prachtige zonsondergang

Kokomo Beach

Kokomo beach, voorheen Vaersenbaai, is een klein strandje niet zo ver van Willemstad vandaan. Je rijdt richting Julianadorp en even verderop vind je dit fijne strandje met veel voorzieningen. Hier is een duikschool aanwezig en een restaurant met een klein kaart. Ook zijn er bedjes beschikbaar en wordt je pina colada naar je strandstoel gebracht.

Kokomo Beach

Wat ook geweldig is om mee te maken is de full moon party, 3x raden wanneer die is 😉 Het strand wordt omgetoverd tot een vette club waar je lekker met je blote voeten in het zand kan dansen tot de maan niet meer vol is. Dat dansen met je voeten in het zand is trouwens niet iets unieks op Curaçao, maar het feest daarentegen! Wow!

Zonsondergang op Curaçao, Mambo Beach

Voor een prachtige zonsondergang maakt het niet uit op welk strand je bent, ze zijn allemaal net zo mooi. Alleen heb ik niet overal even mooie foto’s van gemaakt. Hieronder de zonsondergang op Mambo Beach.

Zonsondergang op Mambo Beach

Dit is het populairste strand van Curaçao, maar daarom voor mij ook niet echt een topper. Vaak is het er druk en je vind er alleen maar toeristen, want veel hotels liggen aan dit strand. Locals komen hier bijna niet. Als je verblijft in een hotel in de buurt, dan is dit strand natuurlijk perfect, want na 10 passen sta je met je voeten in het zand. En nog een dikke plus: na zonsondergang start hier elke dag een vet feest dat tot in de vroege uurtjes doorgaat. Daarna kruipend naar je hotel is dus niet alleen in theorie een optie.

Zanzibar bij Jan Thiel

Een 2e zeer populaire plek om te verblijven op Curaçao is Jan Thiel. Hier ligt onder andere Zanzibar, waar je naast lekker feesten ook fijn op het strand kunt doorbrengen. Meer als genoeg voorzieningen, omdat het een erg toeristische plek is. En prachtige plaatjes van de zonsondergang kan opleveren.

Zanzibar bij Jan Thiel

Blue Bay

Het strand met de herinneringen die blijven, mijn bruiloft in 2013! Dus zoek je toevallig (?!?) nog een trouwlocatie, dan heb je hem bij deze gevonden. Maar ook voor gewoon een dagje chillen op het strand kan je hier perfect terecht. Het is er nooit heel erg druk en je hebt alle voorzieningen bij de hand.

Zonsondergang Blue Bay

Zin in een meer actieve activiteiten op Curaçao?

Beklim bijvoorbeeld de Christoffelberg, het hoog(s)tepunt van Curaçao. Een andere optie is om het nationaal park Shete Boka te bezoeken. Dat is ook zeker een bezoek waard. Combineer het dan met het legendarische restaurant Jaanchie’s in Westpunt, want eten moet je toch 😉

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Esther

    Binnenkort zal ik kunnen bevestigen of jouw mooie Curaçao-verhalen kloppen inclusief onze eigen bruiloft op Blue Bay! Heb er zin in!!!!

    1. Nicole Sour

      Gelukkig hoeven jullie niet zo lang af te tellen als ons!

Geef een antwoord