Bocas del Toro Sour on Tour

Tijdens een rondreis van drie weken, die startte in de hoofdstad van Panama (Panama-stad) en eindigde in de hoofdstad van Costa Rica (San José) bezocht ik ook Bocas del Toro. Dit is een provincie in het noorden van Panama, dichtbij de grensovergang naar Costa Rica. Hier ligt een eilandengroep waarvan het grootste eiland ook Bocas del Toro heet, lekker verwarrend 😀 Hier verbleef ik zelf en dit is tevens het meest populaire eiland om te overnachten. Als je met het vliegtuig naar deze regio wilt, dan land je ook op het eiland Bocas del Toro. Andere eilanden waar je kunt verblijven zijn Bastimentos of Cristobal.

Inhoud:

Bocas del Toro vanaf Costa Rica

Veel toeristen bezoeken Bocas del Toro vanaf het Costa Ricaanse dorpje Puerto Viejo de Talamanca. Ik kwam juist vanaf de ‘andere kant’, Panama-stad, met een nogal spannende binnenlandse vlucht waarover ik eerder een blog schreef. Géén zin in een spannende vlucht? Dan is het een optie om lekker veilig met het openbaar vervoer te gaan, want er is ook een busverbinding vanaf Panama-stad naar de provincie Bocas del Toro.

Dit is wel een lange rit, dus hier moet je zin en tijd voor hebben. Of als je natuurlijk met een klein budget reist, is dit ook een goed alternatief voor het vliegtuig. En de bus rijdt niet over water, dus het laatste stuk zal je met een klein bootje moeten gaan.

Bocas del Toro sour on tour

De eilandvibe van Bocas del Toro

Eenmaal aangekomen op het grootste eilandje van de archipel, voel je meteen de oh zo bekende ‘eilandvibe’. Er hangt een ontzettend relaxte en ontspannen sfeer en is mede daarom ook ideaal om een rondreis mee af te sluiten. Even lekker niets doen bijvoorbeeld.

Maar ook als je wél iets wilt ondernemen, kan dat je hier prima een paar leuke uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de onbewoonde bounty-eilandjes Cayo Zapatilla met wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee en witte stranden. Hier kan je fijn snorkelen en ook dolfijnen spotten. Ook luiaarden zijn we onderweg met het bootje tegengekomen toen we langs de mangroven voeren. Duiken is ook iets wat je hier goed kunt doen. Of bijvoorbeeld naar red frog beach of starfish beach, beide op Bastimentos island.

Bocas del Toro Sour on Tour

Eten en drinken op Bocas del Toro

Eten en drinken kan je prima op het ‘drukste’ eiland Bocas del Toro. Lekker aan het water met een mooi zicht op de vele kleine bootjes die af en aan varen tussen de eilandjes onderling en het vaste land. Zelf ging ik eten bij het kleine restaurantje Capitan Caribe, wat overigens géén zeezicht heeft, maar toch een aanrader is! Het restaurant ziet er ontzettend gezellig uit, je kunt er goed eten en een lekkere alcoholische versnapering wordt natuurlijk ook geserveerd. Tafels zijn picknickbankjes, die als het druk is worden gedeeld met andere gasten.

Lay back and relax

De eilanden van Bocas del Toro lenen zich dus goed om jouw rondreis door Panama óf Costa Rica af te sluiten. Even helemaal ontspannen en het fijne eiland gevoel ervaren. Het is er niet al te druk, maar ook niet slaperig. Je kunt van alles ondernemen, maar het hoeft niet. Je kunt er fijn gaan feesten, of lekker jouw verdiende 8 uurtjes slaap pakken. Kortom lay back and relax, op de manier die jij wilt 😀

Geef een antwoord