Mede naar aanleiding van een artikel dat ik afgelopen week in de Consumentengids heb gelezen vond ik het nodig om dit blog te schrijven. De kop van het artikel was: ‘Pas op bij auto huren’. En dit is niet voor niks, want er zitten vaak nogal wat haken en ogen aan het huurcontract, de af te sluiten verzekeringen of het eigen risico bij autoverhuurbedrijven op jouw vakantiebestemming.

Artikel ConsumentengidsArtikel Consumentengids

Tijdens het zoeken naar een linkje naar het betreffende artikel van de Consumentengids, stuitte ik op een artikel dat in juli 2015 is gepubliceerd; ‘Veel mis bij autoverhuur buitenland’. Een combinatie van malafide praktijken bij bepaalde autoverhuurders, slecht geïnformeerde vakantiegangers en lage WA-dekkingen in bepaalde landen zorgt voor veel autohuurleed. Vorig jaar werd dit al geconcludeerd door de Consumentenbond en ook dit jaar wordt dit helaas weer bevestigd.

Wat is het probleem dan bij autohuur in het buitenland?

1.Het lijkt goedkoop, maar dat is het (meestal) niet.

Er wordt je een mooie prijs voorgeschoteld voor een aantal dagen huurauto, maar dan… Verplichte verzekeringen die je ter plekke moet afsluiten of een eigen risico van soms meer dan €1.000,-. Ook geldt er soms een maximaal aantal kilometers die je mag rijden. Rijd je meer, dan moet je bijbetalen.

2. Vreemde tankregelingen

Vaak is dit ‘full-empty’ wat inhoudt dat je een volle tank mee krijgt en hem leeg mag inleveren. Dit klinkt aantrekkelijk, maar is het zeker niet. Ten eerste is het al een kunst als jij de tank helemaal leeg kunt rijden en ten tweede betaal je voor de verbruikte brandstof veel meer dan aan de pomp.

3. Een hoog eigen risico

Met een eigen risico van soms meer dan €1.000,- rijdt het toch niet echt relaxt. Dit kan je dan wel afkopen, maar met deze extra kosten had je thuis geen rekening gehouden. Daarbij zijn dak, voorruit, bodem en banden meestal niet mee verzekerd. Ook dit zijn weer extra kosten voor het geval dat er hier iets mee gebeurt.

4. Lage WA-dekking

De WA-verzekering dekt onder andere de schade die jij toebrengt aan een ander. De hoogte van deze dekking verschilt per land. In Nederland in dit 5 miljoen, maar in Amerika of bijvoorbeeld Curaçao veel lager. Ook in veel Europese landen, zoals Turkije en Griekenland is deze dekking veel te laag. Mocht jij dus met jouw huurauto schade toebrengen aan een ander, dan is de kans groot dat je hier flink aan moet betalen.

En hoe regel je een huurauto zonder al deze problemen?

Bij Sunny Cars! Sunny Cars zorgt dat je op vakantie of zakenreis 100% zorgeloos kunt rondrijden. Daarom hebben zij altijd een huurauto die all-inclusive is. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je eigen risico is afgekocht, je een onbeperkt aantal kilometers mag rijden en dat je een full-full tankregeling hebt. Je krijgt de auto met een volle tank en je levert hem weer in met een volle tank, wel zo eerlijk toch? Natuurlijk ben je optimaal verzekerd tegen schade of diefstal en je hebt een WA-dekking van maar liefst 7,5 miljoen.

Hoe boek je zo’n zorgeloze huurauto?

 1. Neem contact op met mij en ik regel dit voor je!
 2. Regel het zelf via het tabje ‘huurauto boeken’ op mijn Facebookpagina. Uiteraard zijn hier geen extra kosten aan verbonden.
Huurauto boeken via FBHuurauto boeken via mijn Facebook pagina

Twijfel je toch nog over een huurauto op vakantie?

Dan houd in gedachte dat Sunny Cars standaard een optietermijn van 14 dagen heeft. Je kunt dus toch alvast een auto boeken en binnen twee weken kosteloos annuleren. Of je wilt bijvoorbeeld nu nog niet beslissen welke dagen je tijdens jouw vakantie een huurauto wilt? Dan kan je een huurauto boeken met de unieke flexservice. Hiermee mag jij je reservering tot 4 uur voor aanvang kosteloos wijzigen, verlengen en zelfs annuleren (zonder reden!).

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Om die redenen huur ik liever in het buitenland geen auto’s. Soms kan het niet anders, maar als je het doet ook altijd goed van te voren kijken of er geen schade aan de auto is, vaak proberen de verhuurders een auto mee te geven waarvan al iets kapot is en dan als je hem terug brengt zeggen ze dat dat van te voren niet was waardoor jij het mag betalen..

  Groeten, Lucien

 2. Ik huur altijd een auto in het buitenland, is een must voor mij hoor. Kan je teminste gaan en staan waar je wilt en heb je nooit problemen met vervoer..

  Joris

 3. Dries

  Interessant artikel. Huren kan inderdaad vaak erg lastig zijn.

 4. Amanda

  Leuke tips! Gaat eigenlijk nooit helemaal zonder slag en stoot..

 5. Denise

  Ik ga dit jaar voor het eerst een auto huren in het buitenland. Ik ga deze blog gebruiken. 🙂

Geef een antwoord