De zon op Lanzarote in plaats van de Oostenrijkse sneeuw

Na al jaren en jaren achter elkaar op wintersport te zijn geweest, heb ik dit jaar besloten om de zon in plaats van de sneeuw op te zoeken en dat op Lanzarote! Een heel andere vakantie natuurlijk en ik had echt verwacht dat ik het vooruitzicht om te gaan skiën zou gaan missen. Maar niks is minder waar, ik keek alleen maar uit naar een paar dagen zonneschijn en een beetje lente in mijn bol in plaats van te koukleumen in een stoeltjeslift op weg naar een besneeuwde bergtop.

Van Geleen (regen) naar Lanzarote (zon en 22°C)

Afgelopen woensdag is het dan gebeurd. Thuis in de regen om 11 uur vertrokken en binnen anderhalf uur naar een parkeerplaats nabij vliegveld Brussel Charleroi gereden. Daar met een transferbusje binnen 10 minuten gedropt op het vliegveld. Daar ‘vliegensvlug’ door de controle heen, want ingecheckt had ik al. Daarna een paar uurtjes relaxen aan boord (wat een beenruimte! ik zat bij de nooduitgang :D) en om  kwart voor vijf geland op Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote. Omdat ik geen ruimbagage had, direct vanaf het vliegtuig naar de huurauto gelopen en om zes uur aangekomen bij El Dorado appartementen  in Puerto del Carmen. Prachtige appartementen overigens en gelegen in het toeristische hart van Lanzarote, Puerto del Carmen. Precies tussen de boulevard en het oude centrum en de haven in. Een ideale uitvalsbasis om te voet het dorp Puerto del Carmen te verkennen.

Het eiland Lanzarote

Lanzarote behoort tot de Canarische eilanden die bij Spanje behoren. De Canarische eilanden zijn een perfecte winterzonbestemming, want de temperaturen blijven er zelfs in januari erg aangenaam, namelijk zo’n 20°C gemiddeld. Het beste weer is het op Lanzarote, maar heel veel scheelt het niet natuurlijk. De temperaturen zijn gelijk, maar er valt nog wat minder regen dan op de andere eilanden. Lanzarote is een minder druk bezocht eiland als bijvoorbeeld Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura, maar er is ook weer meer toerisme dan op El Hiero en El Gomera waardoor er gezellige boulevards zijn en mogelijkheden te over om een lekker hapje te eten.

Wat te doen op Lanzarote?

Huur een auto

Lanzarote is een eiland van 60 bij 20 kilometer, dus het is een prima eiland om binnen een week te verkennen. Het is een goed idee om een auto te huren om zo zelf het eiland te verkennen. Natuurlijk kan je ook excursies boeken en dan met een bus naar alle bezienswaardigheden rijden, maar zelf rijden gaat ook heel erg goed. De wegen zijn er werkelijk perfect en verdwalen kan je niet op zo’n klein eiland, hooguit dol draaien op de vele rotondes! Het eerste kruispunt met stoplichten moet ik nog tegenkomen hier. Mocht je nu toch niet snappen hoe je moet rijden, of ben je niet zo’n navigeerwonder? Huur een gps of vraag de vriendelijke bewoners de weg.

En waar ga je met je auto heen dan?

Er zijn vele bezienswaardigheden en leuke stadjes op Lanzarote die je kunt bezoeken. Een idee is om 1 dag in te plannen voor de bezienswaardigheden op het zuidelijke deel van Lanzarote en 1 dag in te plannen voor het noordelijke deel van het eiland. Afgelopen donderdag heb ik een rondje gemaakt door het zuiden van Lanzarote, daarover in mijn volgende blog meer, inclusief foto’s! Helaas lukt uploaden van foto’s niet over de wifi, dus nog even geduld. Vandaag (zaterdag) was de noordelijke helft van het eiland aan de beurt. Niet zo heel ver rijden, maar wel een heel ander landschap dan in het zuiden. Het grootste verschil is dat hier wel vegetatie groeit, dit in tegenstelling tot het zuiden. Het zuiden zal in de zomer vast wel groener zijn, te zien aan de kenmerkende halve maan muurtjes waarbinnen de druivenstruiken kunnen groeien. Gisteren ben ik in het zuidelijkste plaatsje Playa Blanca geweest en bij het prachtige Playa Papagayo, zie hieronder een prachtige foto (die wel wilde uploaden) van dit droomstrandje, waarmee ik deze blog dan ook afsluit. Er komt snel een blog over het fantastische Lanzarote met foto’s!!!

Playa PapagayoPlaya Papagayo

Geef een antwoord