Turijn, laat je verrassen door Torino

Het mooie Turijn

Het mooie Turijn

Rome? Milaan? Nee joh, ga eens naar Turijn!

Mijn eerste studiereis! En die ging naar Turijn en omgeving. Niet veel mensen zullen een beeld hebben bij deze stad en de regio Piemonte en dat had ik ook niet. Denk je aan een citytrip naar Italië, dan denk je al snel aan Rome of Milaan, maar denk de volgende keer ook eens aan Turijn. In dit blog zie en lees je meer over deze mooie trip met mijn Face2Face Travel collega’s. Om een goede indruk te krijgen van deze stad, Piemonte en de studiereis, kijk dan onderstaand filmpje.

Van industriestad naar een elegante en bruisende stad

In nog geen anderhalf uur vlieg je vanuit Amsterdam naar de hoofdstad van Piemonte, Turijn. Deze stad heeft jarenlang bekend gestaan als een oude industriestad, maar dat is veranderd! In verband met de olympische winterspelen in 2006, die op steenworpafstand van Turijn hebben plaatsgevonden, hebben de infrastructuur van de stad en de toeristische attracties een flinke metamorfose ondergaan. Ik vond het als een hele schone, mooie en veilige stad overkomen.

Altijd droog of juist koel shoppen

Regen in Turijn
Regen in Turijn
Daar hebben ze 18 km. galerijen voor
Daar hebben ze 18 km. galerijen voor

Een leuk feitje is dat het centrum van Turijn maar liefst 18 kilometer overdekte voetpaden heeft! Zoals op bovenstaande foto te zien is, was het erg fijn om droog te kunnen lopen langs de moderne winkels, gezellige cafeetjes en mooie pleinen. Pech met het weer kan je altijd hebben, maar dit was gelukkig maar van korte duur. In de zomer als de zon de stad juist goed kan opwarmen is het ook wel prettig om niet pal in de zon te hoeven lopen.

Terug naar de middeleeuwen in park Valentino

Terug naar de middeleeuwen
Terug naar de middeleeuwen

Zoals in zoveel steden is het ook in Turijn makkelijk om een fiets te huren en op deze manier de stad te verkennen. Net even buiten het centrum aan de rivier de Po ligt het grote park Valentino. Lekker om even de drukte van de stad te ontvluchten. In dit park is in 1884 een middeleeuws dorp nagebouwd, Borgo. Super leuk om hier even doorheen te wandelen. Overal stonden kraampjes met diverse etenswaren uitgestald. Het rook allemaal heerlijk en dan die kleuren, zie de foto hieronder.

Gedroogd fruit in alle kleuren van de regenboog
Gedroogd fruit in alle kleuren van de regenboog
Borgo in park Valentino
Borgo in park Valentino

De bezienswaardigheden van Turijn

Wil je meer informatie over de mooie stad Turijn, dan kan ik je doorverwijzen naar onderstaande webpagina’s. Hier vind je een greep uit de bezienswaardigheden van deze stad. Die heb ik op 1 dag in Turijn natuurlijk lang niet allemaal kunnen zien, een goede reden om nog eens terug te gaan dus! De overige dagen heb ik namelijk gespendeerd in de omgeving van Turijn, ook zeker de moeite waard om met je eigen auto of huurauto doorheen te rijden.

http://mooistestedentrips.nl/stedentrip/turijn

http://justliketotravel.nl/turijn-italie-stedentrip-bezienswaardigheden/

Onze route door het onbekende achterland van Turijn

Op de dag dat mijn collega’s en ik geland zijn in Turijn rijden we met huurauto’s van Sunnycars naar ons eerste hotel ten Noorden van Turijn. Onze eerste bestemming is het plaatsje Romano Canavese, waar we verbleven in Relais Villa Matilde. Naast het zwembad, op het terras met een glaasje wijn in de hand hebben we heerlijk van het zonnetje genoten.

Terrasje aan het zwembad
Terrasje aan het zwembad
Grote, mooie hotelkamer
Grote, mooie hotelkamer

De volgende dag vertrokken we richting zuiden en hebben we verschillende dorpjes en stadjes aangedaan. Zo ook Asti, ongeveer 60 kilometer ten oosten van Turijn. In de middeleeuwen was Asti de grootste stad van Piemonte en dit is ook te zien aan de vele historische gebouwen en kerken.

Asti
Asti
Asti
Asti

De tweede nacht in Piemonte hebben we doorgebracht in het dorpje Borgomale dat ongeveer 400 inwoners telt. Nog minder dan Asenray! Hier kan je dus perfect genieten van de rust, midden tussen de vele wijngaarden op het mooie terras van Relais Montemarino. Een hotel met een geweldig mooie ligging, zoals je kunt zien op onderstaande foto’s.

Borgomale
Borgomale
Relais Montemarino
Relais Montemarino

De laatste dag verbleven we in hotel Best Western Plus Genova Turin. Dit hotel lag lekker centraal, vlakbij het station. Veel bezienswaardigheden, restaurants, uitgaansgelegenheden en parken lagen op loopafstand, dus naar mijn mening een prefect ligging. Na een fijn nacht en een vrolijk ontbijt was het weer tijd om Bella Italia achter ons te laten.

Vrolijk ontbijt
Vrolijk ontbijt
Het hotel in hartje Turijn
Het hotel in hartje Turijn

Ben je zelf al eens in Turijn en omgeving geweest en heb je nog goede tips of een mooie aanvulling, dan laat dat hieronder gerust weten. Ben je er nog niet geweest? Dan kan ik je helpen bij het boeken van een hotel, vliegticket en eventueel een huurauto, zodat jij zeker bent van een droomtrip.

BeSoure Travel, zeker van een droomvakantie!

Comments

  1. Post
   Author
   Nicole Sour

   Hey Kim,
   Wat leuk dat je even een kijkje hebt genomen op mijn site! Turijn is zeker ondergewaardeerd, maar het verbaast mij niets als daar snel verandering in gaat komen. Jouw site ziet er top uit en is zo compleet, ik dacht daar verwijs ik mijn bezoekers naar voor een totaalplaatje van Turijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *